Zapiekana polędwica z dorsza
pod pierzynką z panko
To jeden z najsmaczniejszych sposobów na polędwicę z dorsza.
W 20 minut stworzysz wspaniały i zdrowy obiad poświęcając na przygotowanie zaledwie chwilę. Reszta zrobi dla za ciebie piekarnik.
- Przygotowanie: 10 min
- Zapiekanie: 25 min
składniki:
polędwica z dorsza (porcja jaką potrzebujesz)
kilka pomidorków koktailowych
kilka łyżek panko
kilka łyżek startego parmezanu lub grana padano
1-2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
świeżo mielony pieprz
2-3 łyżki oliwy z oliwek
przygotowanie:
- Wymieszaj posypkę: Połącz parmezan, panko, zieloną pietruszkę i pieprz.
- Dorsza umyj, połóż w naczyniu do zapiekania polej i natrzyj delikatnie oliwą z oliwek i szczyptą soli i pieprzu. Połóż rybę na łyżce oliwy, żeby nie przywarła podczas pieczenia. Rybę posyp z góry posypką, polej jeszcze delikatnie oliwą. Obok połóż umyte pomidorki koktajlowe. Zapiekaj 20-25 min w temperaturze 200 stopni. Możesz pod koniec zapiekania dać funkcję przypiekania z góry.
TRIK:
DRUKUJ
podziel się
przepisem
Mogą Ci zasmakować
Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.