Najprostsza zupa krem z pieczonej papryki i pomidorów

Najprostsza zupa krem
z pieczonej papryki i pomidorów

Taką zupę możesz przygotowywać cały rok. Jednak magia dojrzałych pomidorów pod koniec lata, zsynchronizowana z sezonem na paprykę aż się prosi, aby w tym czasie tą zupę jeść dwa razy częściej niż w innych porach roku.

Przepis jest banalny, wymaga tylko piekarnika i blendera. Nie będzie Cię angażować, nic nie kroisz, nie mieszasz, nie gotujesz. Niemożliwe? Przekonaj się jakie to szybkie i proste.

składniki:

Na zupę:

kilka dojrzałych pomidorów

1-2 czerwone, mięsiste papryki

kilka ząbków czosnku

opcjonalnie kilka listków świeżej bazylii lub innych ziół do posypania (koperek też super się sprawdzi)

2-3 łyżki oliwy z oliwek

½ łyżeczki soli

½ łyżeczki cukru

woda

 

Na grzanki:

chleb na zakwasie

1-2 łyżki oliwy z oliwek

szczypta soli

½ łyżeczki suszonego oregano

przygotowanie:

DRUKUJ

podziel się
przepisem

Mogą Ci zasmakować

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.