Aromatyczna jajecznica z borowikami

jajecznica z borowikami
moc leśnych aromatów

Kiedy nadchodzi lato każdy kto może zamienia się w grzybiarza amatora. Nie będę pisać jak ważna jest wiedza na temat zbieranych grzybów i jakie konsekwencje niesie zjedzenie trującego grzyba.

Letnia i jesienna wersja jajecznicy z grzybami leśnymi i cebulą, to wspaniała okazja na celebrowanie tych aromatów. Do jajecznicy z grzybami (oprócz nieśmiertelnych, całorocznych pieczarek) możesz użyć borowików, podgrzybków, kurek, maślaków, rydzów. Uwaga – zbieranie grzybów i zajadanie ich w różnych postaciach silnie uzależnia.

Takie śniadanie będzie idealnym posiłkiem na brunch z przyjaciółmi, wakacyjny posiłek który będziesz długo wspominać.

składniki:

2-4 jajek

kilka grzybów- u mnie prawdziwki

1 mała cebulka

1-2 łyżki masła

sól, świeżo mielony czarny pieprz

dodatek idealny to: chrupiąca bułka z masłem

przygotowanie:

DRUKUJ

podziel się
przepisem

Mogą Ci zasmakować

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.