Najprostszy przepis na ogórki małosolne

ogórki małosolne bashu

Najprostszy przepis na ogórki małosolne
gotowe już po 2 dniach

Zobacz, jak przygotować sprawdzone i niezawodne ogórki małosolne. Moje domowe ogórki małosolne są gotowe do jedzenia już po dwóch dniach kiszenia. Chrupiące i pełne smaku, stanowią doskonały dodatek do wielu dań. To tradycyjny przepis, który można łatwo przygotować w słoiku lub kamionce. Korzystaj z sezonu ogórkowego i ciesz się tym wyjątkowym smakiem!

składniki:

1,5 – 2 kg małych ogórków gruntowych

1 mała główka czosnku

5-6 liści laurowych

pęczek kopru do kiszenia

kawałek korzenia chrzanu

liście chrzanu (opcjonalnie)

2 litry wody

2 łyżki soli

przygotowanie:

Wystudzoną zalewą zalej ogórki tak, aby były całkowicie przykryte.

Przykryj naczynie talerzykiem z obciążeniem lub lekko przymkniętą pokrywką (gazą w przypadku słoika).

Odstaw na 2 dni w temperaturze pokojowej.

Po 2 – 3 dniach ogórki są gotowe do jedzenia.

Przechowuj w lodówce, aby zatrzymać proces kiszenia.

Jeśli chcesz przeczytać przepisy z ogórkami małosolnymi kliknij tutaj.

ogórki małosolne bashu
ogorki malosolne 2
DRUKUJ

podziel się
przepisem

Mogą Ci zasmakować

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.