Bakłażan z fetą i granatami

Bakłażan z fetą i granatami

Kolejna z tysiąca bakłażanowych przystawek, które pojawiają się w mojej głowie i nie chcą zniknąć, dopóki nie napiszę przepisu. 

Przystawka idealna, delikatny bakłażan, słona feta i słodkie soczyste ziarenka granatu. Oprócz obłędnego smaku jest też boskie wprost zestawienie kolorystyczne, podbite zieloną natką z pietruszki lub bazylią i mamy to! Sukces na kolejnej imprezie zapewniony.

składniki:

1 bakłażan

1 plaster fety lub ½ opakowania fety polskiej z mlekovity

2 spore łyżki jogurtu greckiego

1 łyżeczka miodu

świeżo mielony pieprz

½ łyżeczki słodkiej wędzonej papryki

3 łyżki ziarenek granatu

1 łyżka zieleniny do posypania (pietruszka zielona lub bazylia)

przygotowanie:

Możesz serwować na ciepło i na zimno. Świetna przystawka na imprezę.

Uwaga: wejdź koniecznie na przepis bataty z feta i bakłażanem jest bardzo podobny, być może zechcesz je zaserwować razem

DRUKUJ

podziel się
przepisem

Mogą Ci zasmakować