Boczniaki w sosie hoisin

Najszybszy przepis świata na boczniaki w stylu azjatyckim

No prościej się nie da! 

5 podstawowych składników, wystarczy zamieszać i usmażyć. Bez czekania, bez marynowania. Wspaniała słodko ostra wersja grzybów, idealnie zastąpi mięso podczas obiadu, kiedy masz tylko kilka minut. Obiecuję zanim ugotuje się ryż, boczniaki usmażone będą czekać już na talerzu.

składniki:

boczniaki dowolna ilość, (ale radzę Ci zrób więcej, bo i tak znikną z talerza w kilka minut)
łyżka sosu hoisin lub teriyaki (weź co masz w domu, wg mnie oba sosy wspaniale pasują)
szczypta chilli (lub sos sriracha)
łyżeczka sosu sojowego
olej rzepakowy do smażenia 

opcjonalnie zielone zioła do posypania (jeśli masz: cebulkę, szczypiorek, pietruszkę lub kolendrę)

przygotowanie:

DRUKUJ

podziel się
przepisem

Mogą Ci zasmakować

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.