Jajka z awokado i pikantnymi pomidorkami

jajka sadzone z awokado
z pikantnymi pomidorkami

Przepis idealny na weekendowy brunch. Jeśli nie podasz do tego chleba mogą go jeść również osoby na diecie keto. Coraz więcej przepisów łączy awokado na ciepło z jajkiem. Chociaż nie wydaje się to super oczywistym połączeniem (szczególnie dziwne było dla mnie początkowo awokado na ciepło), to okazuje się, że pasują idealnie, a ciepłe awokado jest jeszcze bardziej aksamitne w smaku i staje się doskonałym tłem pod pikantniejsze lub bardziej słone dodatki.

składniki:

Porcja dla 2 osób:

1 awokado

2 garście pomidorków koktajlowych lub 2 duże pomidory

sól i pieprz

½ łyżeczki harissy lub jeśli nie masz weź pieprz cayenne, ostra paprykę lub chilli

4 jajka

1 łyżka oliwy z oliwek

świeża kolendra lub bazylia (opcjonalnie)

przygotowanie:

jajka z awokado
DRUKUJ

podziel się
przepisem

Mogą Ci zasmakować

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.