Kalarepka z marchewką na ciepło

kalarepka z młodą marchewką i koperkiem
wspaniała jarzynka do obiadu

Zastanawiam się jak długi powinien być ten wstęp, żeby po otwarciu przepisu nikt z Was nie pomyślał co to za wpis na kilka linijek. Potem jednak pomyślałam, że to 100% mój styl: maksymalnie uproszczone przepisy. W końcu na blogu cały czas pokazuję jak proste jest zdrowe gotowanie.

Przedstawiam więc połączenie idealne: świeża młoda marchewka, koperek i kalarepka. Kolejny super sezonowy i super prosty przepis tym razem na obiadową jarzynkę. Być może część z Was ma zakodowane to połączenie w szufladce „smaki z dzieciństwa”, ja właśnie tak mam i uwielbiam do niego wracać za każdym razem, kiedy mam dostęp to młodej kalarepy.

składniki:

1 kalarepa

1-2 młode marchewki

kilka gałązek koperku

1 łyżeczka masła

pieprz czarny, sól i porządna szczypta cukru

Przygotowanie:

Dodaj masło, sól, cukier i pieprz. Gotuj krótko, około 8-10 min w takiej ilości wody, aby ledwo zakryła warzywa.

trik

Możesz w ten sposób zrobić samą marchewkę, przyprawy zostają takie same, dodaj koperek i za kilka złotych masz wspaniałą młodziutką jarzynkę do obiadu, którą pokochają najmłodsi.

DRUKUJ

podziel się
przepisem

Mogą Ci zasmakować