Pasta z koziego sera, papryki z pieczonymi warzywami  

pasta z koziego sera

Pasta z koziego sera
papryki z pieczonymi warzywami i miodem

Pasta z kozim twarożkiem i pieczoną czerwoną papryką to idealne słodkawo-słone połączenie z wyraźnym serowym aromatem. Jeśli kozi ser to nie jest Twój klimat zamień go na fetę. Pieczone warzywa, takie jak marchewka, pietruszka, czerwona cebula i pomidorki koktajlowe, są pełne witamin i minerałów, a ich naturalna słodycz i intensywność smaku idealnie pasują do twarożku. Kozi twarożek jest doskonałym źródłem białka, wapnia i zdrowych tłuszczów, a jego kremowa konsystencja idealnie komponuje się z pieczoną papryką. Dzięki nim to w zasadzie pełnowartościowy posiłek nie wymagający pieczywa. Ale jeśli lubisz bagietka będzie do niego idealna. Całość stanowi zdrową, odżywczą pastę, która jest świetną opcją na lekką kolację lub przystawkę. Przygotowanie dania zajmuje około 35-40 minut, a efekt końcowy z pewnością zachwyci każdego.

składniki:

200 g koziego sera typu almette

2 czerwone papryki 

1 marchewka 

1 korzeń pietruszki

1 czerwona cebula 

garść pomidorków koktajlowych 

3 łyżki oliwy z oliwek 

1 łyżeczka suszonego oregano 

1 łyżka miodu

sól i pieprz do smaku 

przygotowanie:

Na talerzu rozsmaruj pastę z koziego twarożku i papryki, a na niej ułóż pieczone warzywa. Całość udekoruj świeżymi ziołami, np. natką pietruszki, ułóż warzywa pieczone i wszystko delikatnie polej miodem. 

DRUKUJ

podziel się
przepisem

Mogą Ci zasmakować

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.