Pieczona feta na dwa sposoby

Pieczona feta na dwa sposoby

To bardzo uniwersalny przepis można z połączenia pieczonej fety i pomidorków zrobić zarówno obiad, kolację jak i przystawki na imprezę.

Makaron z pomidorkami i fetą

składniki:

makaron spaghetti – dostosuj ilość do ilości domowników

pół szklanki oliwy extra virgin

2 ząbki czosnku

20-30 pomidorków koktajlowych

garść czarnych oliwek

200 g sera feta – koniecznie wybierz dobrej jakości grecką lub bałkańską fetę

1 łyżeczka suszonego oregano

świeżo mielony pieprz

listki świeżego tymianku lub bazylii 

płatki chilli

przygotowanie:

Nie ma sensu przekładać na talerze – podaj naczynie na środek stołu i widelce.

Kolacja: (wersja dla niecierpliwych):

Delektuj się cudowną kolacją z pysznym winem. 

DRUKUJ

podziel się
przepisem

Mogą Ci zasmakować

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.