Pieczone rzodkiewki
To chyba jeden z najprostszych w przygotowaniu i najsłodszych widoków na talerzu. Różowiutkie rzodkiewki, zielona kolendra. Kolorowe, proste i przepyszne.
- Przygotowanie: 5-10 min
- Pieczenie: 10 min
składniki:
1 pęczek rzodkiewek
1 garść kolendry
1 ząbek czosnku
1 łyżka masła
1 łyżka oliwy z oliwek
gruboziarnista morska sól-do smaku
świeżo mielony pieprz
przygotowanie:
- Umyj dokładnie rzodkiewki, nie musisz odkrajać liści, możesz zostawić dłuższe ogonki.
- W naczyniu do zapiekania wymieszaj czosnek przeciśnięty przez praskę, pieprz, masło i oliwę oraz rzodkiewki.
- Zapiekaj krótko 10 min, wyjmuj, powinny być jeszcze ciut chrupiące, posyp kolendrą i gruboziarnistą solą.
Pamiętaj aby zebrać chlebem albo bagietką ten pyszny olej z masłem i czosnkiem oraz delektuj się wspaniałymi pieczonymi rzodkiewkami.
DRUKUJ
podziel się
przepisem
Mogą Ci zasmakować
Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.