Puszyste gofry na słodko

Puszyste gofry na słodko

W Internecie znajdziesz milion przepisów na gofry. Można je robić w zasadzie z każdego rodzaju mąki, dodawać do ciasta różne składniki. Poniżej proponuję wersje klasyczną, na lekkie, puszyste, pszenne gofry, które najlepiej smakują w wersji na słodko. Gofry inspirowane przepisem Ani Starmach.

składniki:

250g mąki pszennej

szklanka mleka

1 jajko

1 łyżka cukru

3 łyżki oleju o neutralnym smaku

1 łyżeczka proszku do pieczenia

szczypta soli

propozycja podania:

cukier puder, bita śmietana, świeże owoce (borówki amerykańskie, maliny, truskawki)

przygotowanie:

Gotowe, jeszcze ciepłe gofry podawaj z cukrem pudrem, bitą śmietaną lub świeżymi owocami.

DRUKUJ

podziel się
przepisem

Mogą Ci zasmakować

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.