Tartinki z karmelizowaną cebulą i anchois

Tartinki z karmelizowaną cebulą i anchois
chrupiące, słodko-słone

Chrupiące francuskie ciasto, bosko słodkie od karmelizowanej cebuli, słone dzięki anchois i ziołowe dzięki rozmarynowi. Jeden kęs i zrozumiesz, dlaczego to idealne danie na przekąskę pod imprezowego drinka.

składniki:

1 opakowanie ciasta francuskiego

1 słoiczek filecików anchois w oleju

1 kg białej cebuli

sól, pieprz

1 łyżeczka cukru lub miodu

½ łyżeczki suszonego rozmarynu

czarne oliwki

oliwa z oliwek

gałązki rozmarynu do dekoracji

przygotowanie:

Piecz 10-13 min w temp 180-200 stopni w funkcji termoobieg.
Delikatnie przekładasz na półmisek i ozdabiasz rozmarynem.

Sztos!

DRUKUJ

podziel się
przepisem

Mogą Ci zasmakować

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.