Paszteciki ze szpinakiem i serem feta

chrupiące paszteciki
ze szpinakiem i serem feta

Idealna i szybka przekąska na imprezy. Szpinak i feta to mariaż idealny, jest podstawą greckiej kuchni i łatwo ten duet pokochać.

Tak podany szpinak w chrupiącym francuskim cieście posypanym sezamem smakuje też najmłodszym, co mogę osobiście potwierdzić. Moja córka potrafi zjeść ich naprawdę sporo, chociaż do szpinaku „solo” nie jest przekonana.

składniki:

1 opakowanie ciasta francuskiego

1 opakowanie mrożonego szpinaku liście

1 opakowanie sera feta (może być kremowy polski)

½ łyżeczki gałki muszkatołowej, czosnku suszonego, soli i pieprzu

sezam czarny i biały do posypania

1 małe jajko do posmarowania ciasta

przygotowanie:

Podawaj na ciepło lub na zimno. Solo lub z barszczem czerwonym we wszystkich wersjach smakują wspaniale.

DRUKUJ

podziel się
przepisem

Mogą Ci zasmakować

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.