Cytrynowa sałatka z cukinii

Cytrynowa sałatka z cukinii

To połączenie chrupiącej cukinii, kwaskowatości cytryny l „lekkiego kopa” jakie daje nam chili w tej potrawie plus aromat koperku sprawia, że sałatka pasuje zarówno do grilla, lunchboxa do pracy, ale również jako dodatek do głównego dania. Na szczęście cukinie możemy kupić cały rok. Gwarantuję, że przyrządzona w zimie przypomni Ci lato i wywoła uśmiech na Twojej twarzy.

składniki:

1 wąska, jędrna cukinia (skórka powinna być delikatna, ponieważ nie będziemy jej obierać)

1 ząbek czosnku

1 cytryna najlepiej niewoskowana o ładnej skórce

5 łyżek oliwy z oliwek

½ łyżeczki płatków chili

½ łyżeczki soli

2 szczypty kurkumy

2 łyżki posiekanego koperku

Potrzebna Ci będzie obieraczka do warzyw lub ostra mandolina

przygotowanie:

dressing:

DRUKUJ

podziel się
przepisem

Mogą Ci zasmakować

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.