Słodko-pikantny łosoś w musztardzie

losos-w-musztardzie

łosoś w musztardowej polewie
czyli słodko-pikantne zestawienie

Łosoś w tej marynacie jest słodkawo-pikantny, soczysty i wprost genialny jako dodatek do ryżu basmatti.

Przygotowanie: 10 min

Schładzanie: min 2h

Pieczenie 15 min

składniki:

2 płaty łososia 

1-2 łyżki oliwy z oliwek

1 łyżka musztardy dijon

1 łyżka syropu klonowego

1 łyżka posiekanego koperku

 1 łyżeczka granulowanego czosnku i wędzonej słodkiej papryki

½ łyżeczki soli

kilka plasterków cytryny do ozdoby

przygotowanie:

Na talerzu ozdób łososia plasterkami cytryny.

Najlepiej smakuje z ryżem.

łosos
losos-bashu
DRUKUJ

podziel się
przepisem

Mogą Ci zasmakować

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.