Masełko z czosnkiem niedźwiedzim

masełko z czosnkiem niedźwiedzim
idealny na grilla

Masełko z czosnkiem niedźwiedzim jest genialnym dodatkiem do chrupiącego chleba, grzanek, jajecznicy, jajek sadzonych czy zupy.

Zrób więcej i przechowuj w lodówce. Uwielbiam!

Zobacz koniecznie przepis na masełko z anchois (tutaj)

składniki:

kostka masła

szklanka świeżych liści czosnku niedźwiedziego

sól, pieprz

Przygotowanie:

Liście czosnku niedźwiedziego umyj, osusz, obetnij ogonki i poszatkuj.

Wariant na thermomix

Masło, czosnek i przyprawy przełożyć na naczynia miksującego i zmiksować 10s./ obr. 5. Kopystką zsunąć liście ze ścianek naczynia na dół. Postępować dalej jak w przepisie.

DRUKUJ

podziel się
przepisem

Mogą Ci zasmakować