Pasta jajeczna z wasabi

Pasta jajeczna
z chrzanowym wasabi

To idealna jajeczna pasta, która zajmie ci tylko chwilę. Jest super chrzanowa, ale trochę inaczej, kremowa i bardzo smaczna. Uwielbiam dodawać wasabi do najróżniejszych past. Dla mnie ten chrzanowy posmak jest idealny, mniej kwaśny nić zwykły, a w konsystencji pasty wychodzą bardziej kremowe.

To też pasta zero waste, kiedy zamówiliście sobie sushi i po zjedzeniu okazało się, że zostało pudełeczko uroczo zielonego chrzanu wasabi. Nie wyrzucajcie go – zróbcie pastę jajeczną!

 

składniki:

3 jajka

1 spora łyżka chrzanu wasabi w paście nie proszku

1 łyżka majonezu (spór o markę zostawiam nierozstrzygnięty)

sól

do posypania szczypiorek lub cebulka, opcjonalnie zielona pietruszka lub koperek

Przygotowanie:

Najlepiej smakuje na liściu chrupiącej sałaty lub chlebie na zakwasie.

DRUKUJ

podziel się
przepisem

Mogą Ci zasmakować