Superszybka papryka z halloumi

Superszybka papryka
z fetą

Idealnie sprawdzi się na kolację, jako przystawka na imprezy lub na lunch do pracy.

10 min pracy

20 min zapiekania

składniki:

papryczki czerwone – najlepiej się sprawdzają wąskie i słodkie, ale mogą być też zwykłe czerwone, tylko wybierz najmniejsze lub podziel na 4 części

200 g halloumi

suszone zioła oregano

dobra oliwa z oliwek

zielone zioła do posypania (opcjonalnie) – pietruszka, szczypiorek, koperek, kolendra, bazylia, tymianek swieży….

Przygotowanie:

Papryki przekrój na pół (lub na ćwiartki-łódeczki, jeśli używasz tej szerokiej odmiany)

Do środka włóż po kawałku sera. Halloumi powinno być dobrej jakości, żeby zachowała kształt po upieczeniu.

Polej oliwą, posyp oregano, piecz 15-20 min bez przykrycia.

Podanie:

trik

Świetnie smakuje:

na ciepło z razowym chlebem na kolację

na zimno, posypane ziołami, jako przystawka do wina

z kaszą, posypane ziołami i oliwą do lunch boxu

DRUKUJ

podziel się
przepisem

Mogą Ci zasmakować