Tosty z nutellą
i truskawkami
Genialny w swojej prostocie pomysł mojej córki Ali – połączenie smażonych tostów z nutellą z kwaskowatymi truskawkami. Genialne, energetyczne, dekadencko słodkie i potwornie kaloryczne. To mogła stworzyć tylko kreatywna, nastoletnia głowa, nie bojąca się kalorii. Spróbujcie, bo czasami trzeba!
Koniecznie zobacz jeszcze przepis na tosty z twarożkiem i truskawkami (tutaj)
- Max 10 min przygotowywania + smażenie
składniki:
kilka łyżek nutelli
4 tosty
1 łyżeczka masła
kilka truskawek
Przygotowanie:
- Wypłucz, zostaw 2 truskawki do ozdoby a resztę pokrój na drobniejsze kawałki.
Tosty posmaruj nutellą – nałóż taką warstwę jaką lubisz najbardziej, cieńszą lub grubą.
- Na posmarowaną nutellą kromkę chleba tostowego nałóż kawałki truskawek i przyłóż drugą kromką.
- Po obu stronach posmaruj tost masłem i podsmaż na patelni z obu stron aż będą złociste.
trik
Możesz użyć dowolnych świeżych owoców jagodowych: malin, borówek amerykańskich lub polskich leśnych jagód.
DRUKUJ