Tortilla z awokado

tortilla-avocado

tortilla z awokado
cudowna przekąska

Jeśli nie masz czasu wyrabiać ciasta na tartę, a chcesz szybko zrobić jakąś przekąskę na ciepło, pokochasz wersje z tortillą.

Zachęcam do pobawienia się tym przepisem, nie trzymaj się kurczowo składników, nie masz pomidorków koktajlowych – zastąp je pokrojonym pomidorem, brak Ci kaparów- to może masz oliwki itd.

Jeśli szukasz podobnych przepisów pokochasz te wersje (zobacz: tortilla z łososiem, tortilla z papryką i pomidorkami).

 

składniki:

1 placek tortilla

3 jajka

garść pomidorków koktajlowych

1 miękkie awokado

2 łyżki kaparów

2 łyżeczki posiekanego koperku i gałązka w całości do ozdoby

1 garść świeżego szpinaku

oliwa z oliwek

1 kulka mozzarelli

 

Przyprawy:

½ łyżeczki soli, pieprzy, chilli, czosnku granulowanego, kurkumy i słodkiej, wędzonej papryki

Znajdź naczynie, w którym możesz to zapiec. To może być metalowa patelnia, foremka na tartę lub tortownica. Ja mam specjalną patelnię, w której zapiekam tortille, doutch baby i inne zapiekanki.

Przygotowanie:

Posyp kaparami, rozerwij w rękach mozzarellę i rozłóż ja równomiernie.

Zapiekaj 25 min w temperaturze 190 st C.

avocado-tortilla
DRUKUJ

podziel się
przepisem

Mogą Ci zasmakować