ARABSKIE KOFTY PROSTO Z PIEKARNIKA
sKŁADNIKI
½ kg mielonej łopatki wieprzowej lub cielęciny
1 łyżeczka oregano
½ łyżeczki pieprzu ziołowego, kuminu, garam masala, soli i płatków chilli
½ pęczka zielonej posiekanej pietruszki lub kolendry
do dzieła
- Mięso razem z pietruszką i przyprawami wymieszaj ręcznie.
Uformuj 5-8 cm wąskie kotleciki
- Naczynie do zapiekania skrop olejem, ułóż kotleciki, zapiekaj 30 min w temp 200 st.
TRIK:
Możesz kotleciki upiec z kilkoma wąskimi papryczkami czerwonymi w tym samym naczyniu – będą świetnym uzupełnieniem posiłku. Możesz też upiec obok wąsko pokrojone frytki z ziemniaków. Dzięki temu w 30 min będziesz mieć kompletny obiad.
DRUKUJ