Indyk w żurawinie

indyk w żurawinie

To szybki i przepyszny sposób na pieczonego indyka. Kwaskowata żurawina oraz jabłka idealnie połączą się z pieczonym mięsem. Największą jednak zaletą tej potrawy jest jej błyskawiczne przygotowanie, a pieczenie w piekarniku kompletnie nie wymaga od Ciebie uwagi, wystarczy nastawić czas pieczenia i zająć się innymi tematami.

składniki

1 duża noga z indyka

1 szklanka świeżej żurawiny

2 kwaśnie jabłka

1 średnia cebula lub 2 szalotki

½  filiżanki oleju rzepakowego

1 łyżka majeranku, papryki słodkiej, tymianku, czosnku granulowanego, wegety eko

1 łyżeczka rozmarynu

przygotowanie

trik

Możesz użyć do tej potrawy golonek z indyka lub piersi.

DRUKUJ

podziel się
przepisem

Mogą Ci zasmakować