Sałatka z pieczonej marchewki

Sałatka
z pieczonej marchewki

składniki:

kilka marchewek

2-3 garście liści szpinaku

1 awokado

½ kostki fety lub w wersji vege – wędzonego tofu

granat – z połowy wyciśnij sok, drugą połowę podziel na ziarenka

garść orzechów nerkowca

zielona pietruszka

ulubione suszone zioła

miód

dressing:

1 łyżeczka musztardy Dijon

1/3 szklanki wyciśniętego soku z granatów

kilka łyżek oliwy z oliwek

sól/pieprz/szczypta cukru lub ½ łyżeczki miodu

Przygotowanie:

Idealne na lunch do pracy, czy kolację.

trik

Nie musisz uruchamiać piekarnika tylko do pieczenia tych marchewek. Skorzystaj przy okazji innych pieczonych potraw i po prostu wrzuć naczynie na dolny poziom, upiecze się przy okazji. Pieczone marchewki możesz przechowywać kilka dni w lodówce.

DRUKUJ

podziel się
przepisem

Mogą Ci zasmakować