Tortilla z łososiem i kaparami

losos-tortilla

tortilla z wędzonym łososiem
i kaparami

Uwielbiam ten przepis bo bardzo lubię wszystkie pomysły na wykorzystanie wędzonego łososia. Nie musisz wybierać plasterków. Do kupienia są wersje sałatkowe (tańsze) lub możesz też użyć innych wędzonych ryb np. pstrąga.

Kolejny przepis na szybką przekąskę lub lunch na ciepło, pokochasz wersje z tortillą (inne przepisy np. tortilla z awokado, tortilla z papryką i pomidorkami).

składniki:

1 placek tortilla (klasyczny lub smakowy- ja lubię szpinakowe i pomidorowe lub pełnoziarniste)

3 jajka

2 łyżki kaparów

1 niewielka czerwona cebula

2 łyżeczki posiekanego koperku i gałązka w całości do ozdoby

100 g lub 1 opakowanie łososia wędzonego

oliwa z oliwek

Przyprawy:

½ łyżeczki soli, pieprzu, tymianku, oregano, czosnku granulowanego

 

Znajdź naczynie, w którym możesz to zapiec. To może być metalowa patelnia, foremka na tartę lub tortownica. Ja mam specjalną patelnię, w której zapiekam tortille, doutch baby i inne zapiekanki.

Przygotowanie:

Obierz i pokrój cebulę ja bardzo cienkie piórka.

Posyp kaparami i zapiekaj 20-25 min w temperaturze 190 st C.

tortilla-losos
DRUKUJ

podziel się
przepisem

Mogą Ci zasmakować