Polędwiczka w cieście francuskim

Polędwiczka w cieście francuskim

Lubię ten przepis ponieważ jest bardzo prosty, nie wymaga dużo zachodu, a równocześnie efekt końcowy jest wspaniały i wszystkich zachwyca. Takie przepisy kocham najbardziej. To rozwiązanie również dla tych, którzy zazwyczaj nie przepadają za przygotowywaniem mięsa, tutaj w zasadzie nie wiele mają z nim do czynienia.

składniki:

1 opakowanie ciasta francuskiego

1 polędwiczka wieprzowa

1 łyżka ostrej musztardy

3 łyżki oliwy z oliwek

1 płaska łyżeczka soli

1 łyżeczka rozmarynu, tymianku, granulowanego czosnku, gruboziarnistego pieprzu

1 jajko lub samo białko do posmarowania ciasta

MArynowanie mięsa:

przygotowanie:

Opcjonalnie: Na rozgrzanym oleju na patelni obsmaż dosłownie po minucie z każdej strony. Chodzi o zamkniecie soków w mięsie. Lekko wystudź i nasmaruj musztardą.

DRUKUJ

podziel się
przepisem

Mogą Ci zasmakować